Dintre candidații care s-au prezentat la proba scrisă din cadrul celei de-a doua sesiuni a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, 71,67% au obținut note de trecere, potrivit datelor transmise de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Vineri, 18 februarie 2022, în intervalul 10:00 -12:00, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul celei de-a doua sesiuni din acest an școlar a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.
“Reamintim că, în sesiunea septembrie-decembrie 2021, au fost ocupate 60,84% din cele 8.652 de funcții vacante publicate de către inspectoratele școlare județene”, se precizează într-o declarație a ministrului Educației, transmisă cotidianului național “România liberă”.
Teze anulate, la concursul pentru directori de școli
Potrivit sursei citate, în actuala sesiune au fost depuse 3.115 dosare, din care 3.082 au fost validate și au permis participarea candidaților la proba scrisă. Au fost prezenți 2.850 de candidați, 209 au absentat, iar 23 de candidați din 17 județe, aflați în izolare sau carantină la data probei scrise, au solicitat participarea la sesiunea specială programată în acest sens (4 martie 2022).
Doi candidați au fost absenți la evaluarea lucrărilor, iar trei lucrări au fost anulate.
Rezultatele obținute de cei 2.845 de candidați prezenți și evaluați:
- 2.039 de candidați admiși (71,67%)
- 806 candidați respinși (28,33%).
Rezultatele au fost afișate în cursul zilei de ieri la sediile și pe site-urile inspectoratelor școlare, a mai anunțat ministrul Educației.
După validarea rezultatelor la proba scrisă, conform calendarului-anexă la metodologia de organizare, urmează constituirea comisiilor pentru proba de interviu.
Interviurile vor avea loc în intervalul 16-25 martie 2022.
“Din comisiile de evaluare vor face parte, la fel ca în prima sesiune, un inspector școlar, doi reprezentanți ai unității de învățământ, un reprezentant al autorității locale și un specialist în resurse umane sau un cadru didactic din învățământul superior cu competențe în management”, a mai transmis Sorin Cîmpeanu.
Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!