Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a fost prezent la Festivalul Lubeniței de la Gottlob, prilejuit de celebrarea a 250 de ani de atestare documentară a comunei. Gotlob a fost construit în totalitate de coloniștii germani, veniți la sfârșitul secolului XVIII. În germană, înseamnă “Laudă lui Dumnezeu.”
Presa locală a sesizat că președintele PNL a fost însoțit de fiul său. S-au dat amândoi în ringhișpil, cum se spune în Banat caruselului.
“Localitatea se află la mai puțin de-o oră distanță de Timișoara, așa că vă invit să bucurați de această sărbătoare unică în județul nostru. Pentru mine, participarea a fost o experiență foarte plăcută, în special datorită oamenilor minunați pe care i-am întâlnit,” a scris Alin Nica pe pagina sa de facebook.
Duminică, 14 august, atmosfera s fost întreținută de rapsozii Elena Gheorghe, Nicoleta Novac, Nicu Novac și Cornel Brici.
Luni, 15 august, Teo Band și DJ Dorin au bucurat tinerii.
citește și: Dați sportului 2% din PIB!
Nemții au părăsit satul
Parada majoretelor a fost, de asemenea, inclusă în programul Festivalului Lubenițelor.
În cele două zile ale manifestării, localnicii și vizitatorii au avut ocazia să vizioneze filme la Cinema Gottlob.
Gottlobul este atestat de circa 250 de ani. Satul a fost construit din temelii între 1770 și 1773, cu 203 case construite pentru coloniștii germani. Parohia catolică a fost și ea întemeiată la 1773. Până în 1940 populația Gottlobului a fost compusă într-o majoritate covârșitoare din etnici germani. După ce de-al doilea război mondial, numărul lor a scăzut dramatic, de la circa 90% la mai puțin de 10% în 1992 și cu o scădere ulterioară în anii ’90. Între 1951-1956, din Gottlob au fost deportate în Bărăgan 310 persoane, potrivit datelor locale.