-0.8 C
București
joi, 6 februarie 2025
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVolodimir Zelenski a vizitat oraşul Harkov, lăudând rezistența în faţa forțelor militare...

Volodimir Zelenski a vizitat oraşul Harkov, lăudând rezistența în faţa forțelor militare ruse

[acf_gallery field="creare_galerie" post_object_field="adauga_galerie" limit="5"]

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a deplasat miercuri în oraşul Harkov, situat în nord-estul ţării, lăudând rezistența în faţa forțelor militare ruse, anunţă autorităţile de la Kiev, citate de agenţia Ukrinform şi de site-ul Tagesschau.de.

Volodimir Zelenski l-a medaliat pe primarul oraşului Harkov, Ihor Tereciov, pentru acţiunile de respingere a forţelor militare ruse.

„Harkov este un oraş eroic. Le mulţumesc cetăţenilor pentru apărarea acestui oraş frumos şi, împreună cu locuitorii altor oraşe, pentru apărarea independenţei noastre”, a afirmat Volodimir Zelenski, potrivit antena3.ro.

Zelenski a lăudat la Harkov rezistența ucrainenilor în fața forțelor ruse, așteptând un răspuns de la militarii răniți

Preşedintele Ucrainei a vizitat şi un spital din Harkov în care sunt militari răniţi şi le-a oferit medalii.

Totodată, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că așteaptă dialog cu administrația de la Beijing pe tema inițiativelor de pace, după vizita la Moscova a președintelui Chinei, Xi Jinping.

Zelenski, despre supraviețuitorul Holocaustului ucis la Harkov

Președintele Volodimir Zelenski a adus luni (21 martie) un omagiu supraviețuitorului Holocaustului în vârstă de 96 de ani, ucis de bombardamentele rusești în orașul Ucrainei, devastat de război, Harkiv. El a spus că Boris Romanchenko a supraviețuit la trei lagăre de concentrare naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial – Buchenwald, Dora-Mittelbau și Bergen-Belsen.

Romanchenko s-a născut pe 20 ianuarie 1926, la Bondari, lângă orașul Sumy, conform declarației de la memorialul Buchenwald.

A fost deportat la Dortmund în 1942, unde a trebuit să facă muncă forțată în minerit.

După o tentativă de evadare nereușită, a fost trimis în lagărul de concentrare Buchenwald în 1943, un lagăr în care peste 53.000 de oameni au fost uciși în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă