0.5 C
București
miercuri, 5 februarie 2025
AcasăInternaționalIndia lansează un satelit de observare a Pământului

India lansează un satelit de observare a Pământului

[acf_gallery field="creare_galerie" post_object_field="adauga_galerie" limit="5"]

India a lansat luni, 14 februarie, un satelit de observare a Pământului. Anunțul a fost făcut de Organizația Indiană de Cercetare Spațială (ISRO).

Organizația Indiană de Cercetare Spațială (ISRO) a lansat trei sateliți pe orbita inferioară a Pământului. Acesta a fost lansat la o altitudine de 529 km de Centrul Spațial Satish Dhawan de-a lungul coastei de est, în primele ore ale zilei de luni.

India a lansat un satelit pe orbita inferioară a Pământului

Sarcina utilă principală a fost EOS-04 (Earth Observation Satellite). Este vorba despre un satelit de imagistică radar pentru imagini de înaltă calitate pentru a servi în scopuri agricole, silvicultură și plantații, umiditatea solului și hidrologie și cartografiere a inundațiilor.

Zborul a mai luat cu el încă doi sateliți pentru pasageri, un satelit student INSPIREsat și un satelit demonstrativ tehnologic, INS-2TD de la ISRO, care este un predecesor al satelitului comun India-Bhutan (INS-2B). Șeful ISRO, S. Somnath a felicitat echipele implicate și a declarat misiunea un succes după separarea și stabilirea precisă a sateliților pe orbitele vizate.

Prim-ministrul Narendra Modi l-a felicitat pe Isro și a spus: „Felicitări oamenilor de știință spațiali pentru lansarea cu succes a misiunii PSLV-C52. Satelitul EOS-04 va oferi imagini de înaltă rezoluție în toate condițiile meteorologice pentru agricultură, silvicultură și plantații, umiditatea solului și hidrologie. precum și cartografierea inundațiilor”.

Satelitul de observare a Pământului-04 se mai numește și Satelitul de imagistică radar (RISAT), care a fost conceput pentru a oferi imagini de înaltă calitate în toate condițiile meteorologice pentru aplicații precum agricultură, silvicultură și plantații, cartografierea inundațiilor, umiditatea solului și hidrologia.

Nava spațială va colecta date de observație în C-Band completând observațiile efectuate de seriile Resourcesat, Cartosat și RISAT-2B. Satelitul are o durată de viață de 10 ani.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă