Justin Welby, liderul spiritual a 85 de milioane de creștini din întreaga lume, a declarat că planul guvernului britanic de a trimite zeci de mii de solicitanți de azil în Rwanda ridică „probleme etice serioase”.
Șeful Bisericii Anglicane a criticat planul Marii Britanii de a trimite zeci de mii de solicitanți de azil în Rwanda.
Aranjamentul, anunțat de premierul Boris Johnson, are ca scop oprirea fluxului de migranți în Marea Britanie.
Dar a atras imediat critici dure din partea politicienilor și a organizațiilor de caritate.
Acum, arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, care a luat cuvântul în cadrul unei slujbe din duminica Paștelui a spus că acest program ridică „probleme etice serioase”.
„Principiul trebuie să reziste la judecata lui Dumnezeu și nu poate. Nu poate suporta greutatea vieții care învinge moartea. Nu poate purta greutatea învierii care a fost revelată mai întâi celor mai puțin valoroși, deoarece, ca politică, îi privilegiază pe cei bogați și pe cei puternici. Și nu poate purta greutatea responsabilității noastre naționale ca țară formată de valorile creștine, deoarece subcontractarea responsabilităților noastre, chiar și către o țară care caută să facă bine, cum este Rwanda, este opusă naturii lui Dumnezeu, care și-a asumat el însuși responsabilitatea pentru eșecurile noastre.”
Welby este liderul spiritual al comuniunii anglicane din întreaga lume, formată din aproximativ 85 de milioane de creștini.
Anul trecut, peste 28.000 de migranți și refugiați au făcut trecerea din Europa continentală în Marea Britanie.
Sosirea migranților pe ambarcațiuni șubrede a fost o sursă de tensiune între Franța și Marea Britanie, mai ales după ce 27 de migranți s-au înecat când barca lor pneumatică s-a dezumflat în noiembrie.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!