Ultima reuniune a CO26 de la Glasgow, a celor mai importanți o sută de lideri politici ai lumii, s-a încheiat cu un acord parțial privind limitarea încălzirii globale cu 1,5 °C, până în 2050. Un studiu publicat de The Guardian arată că cetățenii a zece state, unele dintre cele mai dezvoltate de pe pământ, cred că oamenii fac mai mult pentru conservarea atmosferei planetei decât guvernele sau administrațiile locale.
“Aproximativ 36% s-au evaluat „foarte angajați” în conservarea planetei, în timp ce doar 21% au considerat că același lucru este valabil și pentru mass-media și 19% pentru administrația locală. Doar 18% au simțit că administrația lor locală este la fel de angajată, guvernele naționale (17%) și marile corporații (13%) fiind văzute ca și mai puțin implicate”, relevă acest studiu.
citește și: Încălzirea globală, ultimul șiretlic al Diavolului (I)
72% dintre cei chestionați reclamă că „nu există un acord între experți cu privire la cele mai bune soluții,” iar 69% cer mai multe resurse și echipamente de la autorități.
Doar două guverne implicate în conservarea atmosferei planetei
Cercetarea sociologică s-a desfășurat pe o mie de subiecți, aleatorii aleși din SUA, Regatul Unit al Marii Britanii, Spania, Franța, Țările de Jos, Germania, Suedia, Polonia, Singapore și Noua Zeelandă.
Doar în Singapore și Noua Zeelandă, guvernele naționale au fost considerate ca fiind foarte implicate. În Marea Britanie, diferența dintre implicarea cetățenilor (44 %) și cea a guvernului (16%) este cea mai mare, potrivit studiului publicat de The Guardian.