0.5 C
București
miercuri, 5 februarie 2025
AcasăInternaționalO femeie din SUA a ucis un șofer Uber crezând că voia...

O femeie din SUA a ucis un șofer Uber crezând că voia s-o răpească

[acf_gallery field="creare_galerie" post_object_field="adauga_galerie" limit="5"]

O femeie din SUA a fost acuzată de crimă după ce a împușcat un șofer Uber despre care bănuia că voia să o răpească, potrivit poliției, relatează BBC, potrivit comisarul.ro.

Potrivit poliției din orașul de frontieră El Paso, Texas, Phoebe Copas a crezut că este dusă în Mexic.

Ea l-a împușcat apoi pe șoferul Daniel Piedra Garcia, au precizat autoritățile într-un comunicat.

Bărbatul de 52 de ani a murit la spital după mai multe zile în care a fost conectat la aparate.

O femeie din SUA a ucis un șofer Uber despre care bănuia că voia s-o răpească, după o confuzie între două orașe aflate pe granița SUA-Mexic

În timp ce se afla în mașină, Copas a văzut semne de circulație pe care scria Juarez, Mexic, potrivit documentelor poliției.

Cele două orașe se află unul lângă altul, de o parte și de alta a graniței dintre SUA și Mexic.

Documentele poliției mai explică faptul că, după ce a crezut că este răpită, Copas a scos un pistol din geantă și l-a împușcat pe șofer în cap. Mașina s-a lovit apoi de parapetul de pe șosea.

Copas – care este din Kentucky, dar se afla în vizită la prietenul ei – se presupune că a sunat apoi la numărul de urgență 911, a făcut o fotografie a șoferului și i-a trimis-o prietenului ei prin SMS.

„Ancheta nu susține că a avut loc o răpire sau că Piedra s-a abătut de la destinația lui Copas”, se arată în comunicatul poliției din El Paso.

Ce cred firmele de asigurare despre Uber

După ce a fost lansată în 2010 peste Ocean, controversata aplicaţie pentru smartphone UBER a ajuns şi în România la începutul acestui an, Bucureştii fiind primul oraş în care funcţionează platforma de transport al pasagerilor.

Compania americană UBER a lansat, în luna februarie a.c., serviciul numit UberX şi pe piaţa locală, aceasta fiind o plat­formă care pune în legătură şoferii cu pasagerii prin intermediul unei aplicaţii pentru smartphone, fiind asemănătoare activităţii de ­taximetrie.

Aplicaţia a fost interzisă în mai multe ţări din lume şi a atras critici dure în rândul companiilor de taxi şi de asigurări, în condiţiile în care asigurătorul este expus unui risc mai mare în situaţia în care autoturismul asigurat este folosit pentru transportul persoanelor, spre deosebire de cazul utilizării acestuia pentru uz personal, poliţele fiind calculate după criterii diferite.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă