-0.1 C
București
joi, 6 februarie 2025
AcasăInternaționalRețea de trafic de migranți, arme și documente falsificate, destructurată într-o amplă...

Rețea de trafic de migranți, arme și documente falsificate, destructurată într-o amplă operațiune europeană condusă de Germania

[acf_gallery field="creare_galerie" post_object_field="adauga_galerie" limit="5"]

Acțiunea a fost rezultatul cooperării între mai multe țări europene, fiind sprijinită de Europol și Eurojust

O operațiune amplă desfășurată la nivelul Uniunii Europene, coordonată de Germania, a dus la destructurarea unei rețele criminale active, implicate în traficul de migranți, traficul de arme și falsificarea de documente, de-a lungul rutei balcanice, se arată într-un comunicat de presă al Europol.

Rezultatele operațiunii din 20 noiembrie:

  • 25 de arestări, inclusiv în Austria (6), Bosnia și Herțegovina (3), Germania (4), Polonia (5), Serbia (6) și Regatul Unit (1).
  • Printre cei arestați se află liderul rețelei, un cetățean irakian, reținut în Regatul Unit.
  • 31 de locații percheziționate în Austria, Bosnia, Germania, Țările de Jos, Polonia, Serbia și Regatul Unit.
  • Confiscări semnificative: vehicule, echipamente electronice și sume importante de bani.

O rețea cu ramificații internaționale
Rețeaua, formată în principal din cetățeni sirieni, opera din 2021 și se extinsese în peste 20 de țări. Aceasta subcontracta grupuri locale pentru transportul și cazarea migranților, care plăteau între 4.500 și 12.000 de euro pentru a ajunge în Germania, Țările de Jos sau Regatul Unit. Metodele lor violente au dus inclusiv la decese, două femei siriene au murit în Letonia în timpul unui transport orchestrat de grup.
Rețeaua a generat peste 3,4 milioane de euro în profituri, gestionate printr-un sistem de transfer de bani hawala, cu un operator principal situat în Turcia. Investigațiile au conectat această rețea la introducerea ilegală a peste 2.200 de migranți în Germania.

Cooperare internațională
Operațiunea a fost sprijinită de un grup operativ Europol format din Austria, Bosnia, Germania, Polonia, Serbia și alte țări europene. În plus, o echipă comună de anchetă, facilitată de Eurojust, a coordonat cooperarea juridică între statele implicate.

Acțiunile rețelelor sunt un pas important în combaterea criminalității care profită de pe urma migranților vulnerabili.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă