-0.4 C
București
vineri, 7 februarie 2025
AcasăSocialEducațieRezultatele finale la Titularizare

Rezultatele finale la Titularizare

[acf_gallery field="creare_galerie" post_object_field="adauga_galerie" limit="5"]

Rezultatele înregistrate la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar (după soluționarea contestațiilor) relevă o majorare de 2,05% a notelor ≥ 7 în raport cu prima afișare.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației (ME), remis cotidianului național “România liberă”, situația finală la proba scrisă din cadrul concursului de Titularizare este următoarea:

•     Au fost depuse 5.083 de contestații (6.248 în anul anterior). În cazul a 4.915 contestații (96,69%), notele au fost modificate astfel: pentru 3.062 de lucrări notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 1.853 de lucrări notele inițiale au fost micșorate.

•     Rata notelor ≥ 7 (șapte) a crescut de la 48,68% la 50,73% (46,71% în 2021).

•     Procentul notelor între 5 și 6.99: 32,96% (în scădere comparativ cu anul trecut -35,02%).

•     Din promoția curentă, 46,98% dintre candidați au obținut note ≥ 7 (șapte), în creștere față de anul trecut: 42,65%.

•     146 de candidați au obținut nota 10 (număr nemodificat față de prima afișare), iar 12.456 de candidați au obținut note între 7 și 9,99.

•     În centrele de evaluare au fost notate 24.843 de lucrări, din cele 24.862 transmise spre evaluare, întrucât lucrările a 19 candidaţi au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Condiții pentru profesorul titular

ME precizează că, pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă/proba practică şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată.

Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.

“Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 29 iulie şi 1 august”, mai arată ministerul de resort.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat recent că, dacă proiectele noilor legi ale Educaţiei vor fi adoptate, estimează că anul viitor vor fi peste 10.000 de posturi titularizabile.

„Mai mult şi mai important decât atât, noile mecanisme vor asigura creşterea calităţii proceselor de pregătire şi a formării iniţiale şi vor înlătura principiul actual dacă vrei să devii profesor, te descurci”, declara șeful Învățământului, după afișarea rezultatelor inițiale de la concursul de Titularizare.

Proiectul Legii învățământului preuniversitar și cel al Legii învățământului superior, care ar urma să înlocuiască Legea Educației Naționale 1/2011, au fost lansate în dezbatere publică, fiind postate pe site-ul Ministerului Educației, edu.ro.

Cele două proiecte legislative sunt programate să stea în dezbatere publică până la data de 24 august a.c..

Citește și:

Politizare instituționalizată prin noua lege a învățământului preuniversitar

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă