1415. Prima mențiune documentară a funcției de „spătar” în Țara Românească. Atribuțiile acestuia erau comanda armatei și prezentarea însemnelor autorității domnești la ceremonii.
1836. A murit André-Marie Ampère, fizician și matematician francez, unul dintre principalii fondatori ai electromagnetismului.
1844. S-a născut Carl Hagenbeck, zoolog german, cunoscut pentru crearea grădinilor zoologice fără gratii și a întregii arhitecturi a acestora (revoluția Hagenbeck).
Citește și: Arcul lui Noe: victimele necuvântătoare ale războaielor
1860. S-a născut cântareaţa Hariclea Darclée.
1912. Aurel Vlaicu a obţinut, la mitingul aviatic de la Aspern (Austria), premiul I pentru aruncarea unui proiectil la ţintă, de la o înălţime de 300 de metri şi premiul al II-lea pentru aterizarea la punct fix.
1915. S-a născut sciitorul american Saul Bellow, laureat al Nobel.
1922. În Sala Filarmonicii din Petrograd începe procesul public intentat de bolșevici unor preoți care s-au opus confiscării bunurilor bisericești. Principalul acuzat este mitropolitul Veniamin al Petrogradului și, alături de el, alte 86 de persoane.
1922. S-a născut actrița americană Judy Garland.
1927. S-a născut fotbalistul László Kubala, selecționat în patru selecționate naționale: Cehoslovacia, Ungaria, Spania, Catalonia.
Citește și: Szegedi, decarul basarabean de la Barça. Povestea celui mai mare fotbalist român din anii `50
1967. A murit actorul american Spencer Tracy.
1967. A încetat Războiul de şase zile dintre Israel, Siria, Egipt şi Iordania
1999. Deputaţii au adopta „Legea accesului la dosarele fostei Securităţi”, inițiată de parlamentarul Ticu Dumitrescu.
2004. A murit cântăreţul american Ray Charles.
2008. A murit scriitorul Cinghiz Aitmatov, originar din Kârgâztan, nominalizat la premiul Nobel pentru Literatură (Eşafodul, Vaporul alb, O zi mai lungă decât veacul).
Ziua parașutiștilor în România.
Portugalia: Ziua națională
Citește și:
Hora Unirii. Dickens. Donald Duck. Depp. Cotrubaș. Prima linie publică pentru o locomotivă cu aburi.