Internet banking si o banca pentru locuinte, acestea sunt proiectele ambitioase ale conducerii CEC pentru acest an, dupa cum a declarat ieri presedintele institutiei, Eugen Radulescu.
De asemenea, tot in acest an va avea loc si prima iesire a bancii pe pietele externe de capital, pentru atragerea de resurse. In ceea ce priveste banca pentru locuinte, serviciile acesteia vor fi disponibile la toate unitatile CEC. Radulescu spune ca astfel se va relua o traditie de decenii a bancii. "Prima mea casa, cand m-am casatorit, a fost cumparata cu credit de la CEC, la care am platit rate pana de curand", si-a adus el aminte.
Nu in ultimul rand, banca va intra si pe piata leasingului, probabil tot in cursul acestui an, insa Radulescu nu a putut da prea multe detalii in acest sens.
Pe de alta parte, conducerea CEC vrea sa reconstruiasca brandul, schimband treptat imaginea bancii. Concret, va fi schimbat gradual aspectul sucursalelor si agentiilor, trecandu-se de la deja proverbialele ferestre cu gratii la un design modern. Eugen Radulescu a tinut sa precizeze ca "nu incepem prin a vopsi gardul", primii pasi fiind deja facuti, mai cu seama in ceea ce priveste informatizarea.
Pentru anul in curs, conducerea CEC isi propune sa ajunga la 500.000 de carduri emise, comparativ cu 280.000 in prezent. In primul trimestru din 2007, profitul brut al CEC a fost de 24 milioane de lei, cu 60% mai mare decat in perioada similara a anului trecut si in conditiile in care la inceputul lui 2005 banca era pe pierdere. Tot cu 60%, pana la 3,5 miliarde de lei, a crescut volumul creditelor acordate in primele trei luni clientilor nebancari.
[acf_gallery field="creare_galerie" post_object_field="adauga_galerie" limit="5"]