0.3 C
București
vineri, 7 februarie 2025
AcasăSpecialCum alegem sistemul constructiv al casei?

Cum alegem sistemul constructiv al casei?

[acf_gallery field="creare_galerie" post_object_field="adauga_galerie" limit="5"]

Alegerea sistemului constructiv al casei este întotdeauna o provocare, chiar şi pentru specialişti, deoarece are avantaje şi dezavanteje. În primul rând, trebuie să ţinem cont de natura terenului, de planeitatea acestuia şi de zona în care se află. În funcţie de aceste aspecte, lista de variante pentru care putem opta se poate reduce.

Pont: Comandaţi studiul geotehnic al terenului chiar înainte să cumpăraţi terenul sau în momentul în care vă hotărâţi să construiţi. Aflarea compoziţiei solului vă aduce mai aproape de aflarea adâncimii fundaţiilor, a dimensiunilor acestora şi, în concluzie, a costurilor infrastructurii.

Al doilea factor important este bugetul în care vrem să ne încadrăm. Dacă vă regăsiţi în categoria „casa visurilor noastre trebuie realizată cu orice preţ”, care necesită găsirea unor soluţii ingenioase pentru realizarea unor spaţii rar întâlnite sau atipice, atunci sistemul constructiv va fi cel care se va adapta arhitecturii alese. Aici putem aminti case cu console sau deschideri mari, în cazul cărora puteţi folosi doar elemente metalice sau din beton armat, sau case cu forme organice, unde puteţi utiliza, de exemplu, baloţi de paie sau beton armat etc.

Continuarea acestui articol o puteţi citi pe www.casamea.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă