2.1 C
București
joi, 6 februarie 2025
AcasăSpecialOperatorii portuari sunt înfricoșați de trecerea Portului Constanța la Primărie

Operatorii portuari sunt înfricoșați de trecerea Portului Constanța la Primărie

[acf_gallery field="creare_galerie" post_object_field="adauga_galerie" limit="5"]

Operatorii portuari sunt “înfricoşaţi” de momentul în care s-ar putea ajunge ca Primăria Constanţei să hotărască destinele Portului Constanţa, a afirmat, miercuri, la Comisia de transporturi a Camerei Deputaţilor, Corneliu Idu, preşedintele Comvex Constanţa, unul dintre operatori, transmite Mediafax.

Mai mulţi operatori portuari privaţi, sindicatul portuar, parlamentari s-au exprimat, la dezbaterea organizată de Comisia de transporturi, împotriva transferului de acţiuni ale Portului Constanţa de la stat la Primăria Constanţa, comisia urmând să întocmească în acest sens o rezoluţie pe care să o înainteze Biroului Permanent şi Ministerului Trasporturilor.

Corneliu Idu a spus că aceia care îşi desfăşoară activitatea în Portul Constanţa sunt nemulţumiţi de managementul portului, numit de către Primărie, arătând că incredinţarea unui manager privat “a fost o mare greşeală” şi că tot managementul portului a fost numit de către Primăria Constanţa fără să aibă experienţa necesară, mai scrie sursa citată.

“Noi reclamăm activitatea Portului Constanţa. Eu susţin nemulţumirea noastră, a celor care ne desfăşurăm activitatea în incinta Portului Constanţa, că, în ciuda faptului că s-a încredinţat conducerea unui manager privat, a fost o greşeală. Al doilea lucru este că în momentul acesta managementul Portului Constanţa nu este constituit din persoane cu experienţă în conducerea unei societăţi comerciale de genul Portului Cosntanţa. Tot managementul a fost numit de către Primăria Constanţa. Suntem înfricoşaţi de momentul în care s-ar putea ajunge ca Primăria Constanţa, Consiliul Municipal Constanţa să fie cei care hotărăsc destinele Portului Constanţa”, a afirmat Idu.

El a adăugat că este împotriva cedării acţiunilor Portului la Primăria Constanţa şi că operatorul portuar a început demersul către Avocatul poporului pentru anularea legii prin care s-au dat cele 20% din acţiuni către Consiliul Municipal Constanţa.
Idu a mai spus că trebuie luată în calcul şi importanţa strategică a Portului şi faptul că orice investitor, inclusiv el, este interesat în realizarea profitului, şi nu de investiţii la Canalul Dunărea – Marea Neagră sau alte investiţii.

Preşedintele sindicatului portuar, Mircea Burlacu, a afirmat şi el că nu există argumente juridice sau de trafic european pentru transferul acestor acţiuni la Primăria Constanţa şi nu există încredere în modul în care autoritatea locală s-ar ocupa de Port, având în vedere că de la locul 2 în ţară în 2000, acum Constanţa nu mai are niciun fel de industrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă