0.3 C
București
joi, 6 februarie 2025
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Scandalul Băsescu - Mondialu, cel mai titrat subiect. Țiriac iese...

REVISTA PRESEI: Scandalul Băsescu – Mondialu, cel mai titrat subiect. Țiriac iese din UniCredit Țiriac

[acf_gallery field="creare_galerie" post_object_field="adauga_galerie" limit="5"]

EVZ arată cum interlopii făceau presiuni asupra fratelui președintelui pentru a scăpa de pușcărie. Încă din primăvara lui 2011, Mircea Băsescu, asaltat de rudele lui Bercea Mondial, a sesizat Parchetul General şi IPJ Constanţa. Niciuna dintre instituţii nu a avut însă curiozitatea de a-l contacta măcar, susține avocatul Adrian Gheorghiță.

Vreme de trei ani, pretențiile clanului Bercea s-au transformat în cereri imperioase și ulterior în amenințări la integritatea fizică, dacă Mircea Băsescu nu-l scapă pe Bercea Mondial din pușcărie.

În schimb, jurnaliștii de la Jurnalul.ro vorbesc despre ”clanul Băsescu” și vinovăția clară a acestora. Vezi negocierea filmată cu camera ascunsăe clanului Bercea Mondial, clanul Băsescu a ieşit la explicaţii. Mircea, prins în flagrant video cu purcoiul de bani murdari, dă explicaţiile la DNA. Greutatea scenei şi mai ales cuprinsul discuţiei cu interlopul Băsică îl dau legat pe Mircea  Băsescu fără prea mult efort din partea procurorilor.

Fratele lui Mircea Băsescu este, din păcate pentru noi, preşedintele României. Din această poziţie oficială Băsescu Traian, amestecat cu vorbe clare în traficul de influenţă contra cost pentru manevrarea instanţelor şi sentinţelor în procesele interlopilor, vrea să ne facă să credem că el ar fi curat. Că nu are nici un amestec în învârtelile clanurilor Bercea-Băsescu. Mai are puţin până să declare că nici nu are un frate.

În locul demisiei logice privim cu stupoare la încercarea peniblă de a-şi salva scaunul de preşedinte. Băsescu Traian era deja compromis de “vânzările anterioare”.

Și în Adevarul este tratat scandalul izbucnit între Mircea Băsescu și clanul lui Bercea Mondialu. De asemenea, Adevarul prezintă și cum a devenit Dubai International cel mai tranzitat aeroport. Aeroportul Internaţional din Dubai a detronat recent Heathrow, până nu demult cel mai aglomerat centrul al aviaţiei globale pentru mase, în timp ce cele trei linii aeriene principale din Golf – Emirates, Qatar Airways şi Etihad- câştigă teren în faţa companiilor europene şi nord-americane.

Publicaţia Vanity Fair a analizat cum au reuşit Emiratele să „fure“ clienţii tradiţionali ai liniilor occidentale, făcând investiţii colosale, dar şi o promovare pe măsură.

Atracţia oamenilor de afaceri sau a călătorilor înstăriţi care trec prin Aeroportul Internaţional din Dubai este luxosul Terminal 3, unde arabii au investit peste 4,5 miliarde de dolari. Nimic învechit nu se găseşte în Terminalul 3 din Dubai…poate doar sticlele de vin Le Clos sau Cheval Blanc, disponibile în cele peste 100 de magazine la preţuri cuprinse 11.000 şi 100.000 de dolari. Terminalul are 11 etaje şi 10 lifturi spaţioase au fost puse la dispoziţia călătorilor pentru a se deplasa.

Cotidianul relateaza cum comenteaza presa străină cazul reţinerii lui Mircea Băsescu. "Preşedintele României se apără într-o afacere care îl vizează pe fratele său", titrează Agenţia France-Presse. "Preşedintele român Traian Băsescu s-a apărat joi de orice implicare într-un caz de presupus trafic de influenţă atribuit fratelui său, cerând justiţiei să facă lumină în acest caz", comentează AFP.

"Mircea Basescu, în vârstă de 60 de ani, fratele mai mic al preşedintelui, a fost reţinut joi seară, după ce a fost audiat de procurori", notează AFP.

"Procurorii anticorupţie l-au reţinut pe fratele preşedintelui României", titrează și revista Business Review. "Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a fost reţinut joi seară de procurorii anticorupţie, după ce a fost interogat.", precizează Business Review.

Bursa.ro informează că Ion Țiriac iese din UniCredit Țiriac. Omul de afaceri Ion Ţiriac ar dori să îşi vândă participaţia de 45,059% din titlurile UniCredit Ţiriac Bank către grupul italian UniCredit, care deţine aproximativ 50,6% din acţiuni, contra sumei de 700 de milioane de euro, potrivit Reuters, care citează publicaţia italiană Messaggero. Astfel, potrivit sursei citate, semnarea documentelor ar urma să aibă loc într-o săptămână, iar perfectarea tranzacţiei să se realizeze până la Crăciun.

Ion Ţiriac deţine acţiuni la UniCredit Ţiriac Bank prin intermediul companiilor Redrum International Investments (aproximativ 24,83%) şi Vesanio Trading Limited (aproximativ 20,22%). Atât Ion Ţiriac, cât şi reprezentanţii UniCredit Media Relations au refuzat să comenteze această situaţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă